Battery Nutrition Ušteda
Glutamine 500 g

Glutamine

Glutamin je najzastupljenija aminokiselina u telu. To je gorivo za mozak i imuni sistem. L-glutamin igra ključnu ulogu u metabolizmu proteina, a kada se doda, može da pomogne ubrzanju vremena oporavka i smanjenju raspadanja mišića (katabolizam). Vežbanje može iscrpeti nivo glutamina u telu, a dodaci glutamina pomažu u obnavljanju ovih nivoa za optimalne performanse.

L-Glutamin je veliki favorit u svetu atletike, bodi buildinga, treninga snage i bilo kakvih aktivnosti visokog intenziteta. Bilderi su tradicionalno koristili L-glutamin kada se pripremaju za takmičenje i upuštaju se u kaloričnu dijetu. Sportisti i treneri snage slično su koristili L-glutamin u pokušaju da dodaju zdravu ishranu. L-glutamin je aminokiselina koja se nalazi u proteinima svih oblika života. Klasifikovana je kao polu-esencijalna ili uslovno esencijalna aminokiselina.

L-glutamin je najrasprostranjenija aminokiselina u telu, a nivo glutamina u plazmi je najveći od bilo koje aminokiseline. L-glutamin se pretežno sintetiše i skladišti u skeletnim mišićima. Aminokiselina L-glutamat se metaboliše u L-glutamin u reakciji koju katalizuje enzim glutamin sintaza, reakcija koja, pored L-glutamata, zahteva amonijak, ATP i magnezijum. L-glutamin je idealan za:

  • Svakog sportistu koji učestvuje u fizički zahtevnoj aktivnosti
  • Učesnike sportova sa visokom energijom koji žele da dopunjuju visoko proteinsku ishranu koja ima za cilj izgradnju mišića
  • Graditelje tela i sportistima na niskokaloričnom nutricionističkom planu
  • Sve sportiste koji traže maksimalne fizičke performanse

Upotreba:

Pomešati 1 kašiku (5g) sa 200-300ml vode ili napitka po vašem izboru. Mešati nekoliko sekundi, a zatim odmah piti. Možete uzeti do 40g (8 porcija) dnevno.

Uporedne Cene

Battery Nutrition - Glutamine

- kliknite na znak pored prodavca za informacije o prodavcu i isporuci
Informacije su ažurirane 22. 9. 2023.
Battery Nutrition - Glutamine 500 g

Glutamine - 500 g

Prodavac Cena
Titanium Sport 2.290,00RSD poseti prodavca
ExYu Fitness Shop 2.290,00RSD poseti prodavca

©2023 Cene Suplemenata Srbija - Sva prava zadržana